Факторингові операції як метод страхування фінансових ризиків

Автор(и)

  • I.V. Babenko

Ключові слова:

факторинг, банк, ризики, кредитування, дебітори

Анотація

В роботі розкривається поняття «факторинг», наведені операції, які він в себе включає, а також види ризиків, що супроводжують ці операції. Запропоновані методи розрахунків для визначення ризикованості факторингових операцій, на умовному прикладі досліджена якість портфеля цих операцій, розкрита вигідність використання факторингу для постачальника. Авторами були застосовані нормативні і позитивні підходи щодо прийняття рішень у теорії бухгалтерського обліку.

Посилання

Банківські операції: підручник / А.М.Мороз, М.Ф.Савлук, М.Ф.Пуховкіна та ін.; за ред. А.М.Мороза. - К.: КНЕУ, 2002. - 476 с.

Міщенко В.І. Банківські операції: підручник / В.І.Міщенко, Н.Г.Слов’янська, О.Г. Коренєва. - К. : Знання, 2007. - 796 с.

Лаврушин О. Факторингові операції на фінансовому ринку // Фінансовий ринок України. - 2008. - №5(55). - С.5-8.

Івченко І.Ю. Моделювання економічних ризиків і ризикових ситуацій: навч. посіб / І.Ю. Івченко. - К.: Центр учбової літератури, 2007. - 344с.

Бланк І.А. Основи фінансового менеджменту / І.А.Бланк. - К.: Ніка-Центр, 1999. - 512 с.

Аналіз банківської діяльності: Підручник / А.М.Герасимович, М.Д.Алексеєнко, І.М.Парасій-Вергуненко та ін.; за ред.. А.М.Герасимовича. - К.:КНЕУ, 2004. - 599 с.

Внукова Н.М. Основи факторингу: навчальний посібник / Н.М. Внукова. -К.: Знання, КОО, 1998. - 174 с.

Петрук О.М. Банківська справа: навч. посіб. / О.М.Петрук. -К.: Кондор, 2009. - 464с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки