Тенденції розвитку венчурного інвестування в Україні та світі

Автор(и)

  • A.I. Abal'maz

Анотація

В сучасних умовах головним джерелом регіональної та національної конкурентоспроможності, економічного зростання стала здатність здійснювати нововведення, активна підтримка ризикових та інноваційних ідей. На рівні економіки в цілому ці функції покладаються на стимули до інвестування в інноваційний розвиток. Тому найважливішою складовою інноваційного процесу і перспективним механізмом економічної стабілізації держави виступає венчурний бізнес, феномен надактивного розвитку якого пов'язаний з пріоритетним розвитком високотехнологічних та ризикованих галузей. Отже, дослідження, спрямовані на аналіз процесів формування інституту венчурних інвестицій та виявлення специфіки венчурних фондів і перспектив розвитку інвестування інноваційного бізнесу як в світі, так і в Україні зокрема, визначають актуальність теми магістерської роботи і мають наукову та практичну цінність.

Посилання

Global venture capital insights and trends report 2009: From survival to growth // Ernst & Young. – 2009 // http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/IPOs_Global_venture_capitals_and_tre nds_rep

Венчурное финансирование в условиях мирового финансового кризисна [Електронний ресурс] / Д.С. Артеев, С.В Черепанов // – 2009. – Режим доступу до ресурсу: http://www.skyportal.ru

Венчурне інвестування в Україні: стан та перспективи [Електронний ресурс] / В. Нежиборець // Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності. – 2009. – Режим доступу до ресурсу:

Ігнатенко Р.А. Венчурне інвестування в національній економці: світові тенденції та українські перспективи / Р.А. Ігнатенко, В.Г. Кабанов, Д.О Короткова, О.І. Харченко // Зовнішня торгівля: право та економіка. – 2008. – №3(38) . – С. 119 – 130.

Money Tree report // PricewaterhouseCoopersThomson Reuters, National Venture Capital Association. – 2009. – http://www.nvca.org.

Присяжнюк А.Ю. Зовнішні фінансові потоки та їхній вплив на інноваційний розвиток економіки України / А.Ю. Присяжнюк // Актуальні проблеми економіки. – 2009. – №9 (99). – С. 65 – 75.

http:// www.ndiiv.org.ua Державне агентство України з інвестицій та інновацій. – 2009. –– 52 с. – Режим доступу до ресурсу: http://www.in.gov.ua/index.php

Державний комітет статистики України [Електронний ресурс] // Офіційний сайт Державного комітету статистики України. – Режим доступу до ресурсу: http://ukrstat.gov.ua.

Кутрань К.В. Особливості венчурного інвестування в Україні / К.В. Кутрань // Інвестиції: практика та досвід. – 2009. – №14. – С. 12 – 16.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті