Удосконалення системи організації оплати праці

Автор(и)

  • Ju.E. Homyns'ka

Анотація

У ринкових умовах господарювання підприємствам надана свобода у використанні трудових ресурсів, визначенні форм і розмірів оплати праці. Рівень зарплати повинен відповідати вкладові кожного працівника, що дасть змогу достатньою мірою задовольнити матеріальні і духовні потреби. Надбавки до зарплати повинні мати чітко виражений стимулюючий характер і пов’язуватися з діловими якостями конкретного працівника. З метою підвищення ефективності виробництва система оплати праці повинна стимулювати зацікавленість персоналу у результатах праці, сприяти раціональному витрачанню коштів на зарплату, дотримання встановлених співвідношень між зростанням продуктивності праці та рівня зарплати. Мета статті - на основі аналізу принципів та порядку формування фонду оплати праці у ЦПЗ № 9 ДД УДППЗ «Укрпошта» розробити заходи щодо удосконалення системи організації оплати праці в сучасній організації.

Посилання

Колективний договір УДППЗ «Укрпошта».

Бюджет витрат ЦПЗ № 9 на 2007 - 2009 роки.

Гадзевич О. І. Оплата праці в умовах ринку: теорія, практика: Навчальний посібник / О. І. Гадзевич. – К.: КОНДОР, - 2008. – 400 с.

Базовий індекс споживчих цін. Державний комітет статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті