Дискримінація у галузі праці як категорія трудового права

Автор(и)

  • V.V. Karetnikova

Ключові слова:

дискримінація, правова заборона дискримінації у галузі праці й зайнятості

Анотація

У статті досліджено зміст «дискримінації у галузі праці» як категорії трудового права. Розроблені пропозиції щодо удосконалення трудового законодавства з питань заборони дискримінації у галузі праці й занятості.

Посилання

Амелічева Л.П. Дискримінація в трудових відносинах як чинник, що гальмує впровадження в життя концепції гідної праці /Актуальні проблеми соціального права. Матеріали всеукраїнського «круглого столу», присвяченого 40- річчю кафедри соціального права (1 квітня 2016р.). Львів: Кафедра соціального права Львівського національного університету імені Івана Франка 2016. С.- 35-39.

Лагутіна І.В. Заборона дискримінації у сфері праці як принцип трудового права / І.В. Лагутіна // Актуальні проблеми держави і права. – 2010. – Вип. 52. – С.46-52.

Кресіна І.О. та ін. Запобігання дискримінації в Україні в контексті європейської інтеграції: Монографія – К.: Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2015. – 384 с.

Брeус С.М. Міжнародно-правові стандарти і зарубіжний досвід у сфері гендерної ідентичності / С.М. Брeус // Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України. – 2014. – № 3. – С.83–87.

Твердовський І.М. Заборона дискримінації у сфері праці: міжнародно-правовий аспект / І.М. Твердовський // Держава і право. – 2011. – Вип. 51. – С.373 –378.

Болотіна Н.Б. Соціальне законодавство України. Тендерна експертиза. – К.: Логос, 2001. – 82 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Історія, філософія, право