Особливості лексичної іменної синонімії в німецькій та українській мовах (на основі творів Каті Петровської «Мабуть Естер» та Antal Sсerb «Reise im Mondlicht»).

Автор(и)

  • Ya.S. Plamadil
  • O.V. Chobotar

Ключові слова:

синонім, синонімічний ряд, іменна синонімія, контекстуальна синонімія

Анотація

У магістерській роботі проаналізовано роль і функціонування лексичної іменної синонімії у німецькій та українській мовах у романах Каті Петровської «Мабуть Естер» та Antal Scerb «Reise im Mondlicht». Досліджено наведені твори на використання синонімів та кількість відповідних синонімічних рядів. Досліджено синонімічні ряди та їх різновиди. Проаналізовано різні наукові визначення поняття «синонім», визначено робочу дефініцію цього поняття у межах даного дослідження та класифіковано синоніми вибірки за критеріями подібності і розбіжності. Визначено функціонально-стилістичну роль лексичних іменних синонімів в українській та німецькій мовах. Особлива увага приділена іменній синонімії та синонімічним рядам в наведених творах.

Посилання

Кочерган М. П. Вступ до мовознавства: Підручник для студентів філологічних спеціальностей вищих навчальних закладів. – К. : Видавничий центр «Академія», 2001. – 368 с.

Катя Петровська, Мабуть Естер Переклад з німецької Юрка Прохацька, Чернівці: Книги – ХХІ, 2015.

Antal Sсerb. Reise im Mondlicht, dtv Verlagsgesellschaft, 2014. – 427 s.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Філологія