Лексико-семантичні та структурні особливості вживання зоопоетонімів у романі-фентезі Дж. Мартіна «Пісня льоду та вогню: Гра Престолів».

Автор(и)

  • A. A. Malakhova 

Ключові слова:

зоопоетоніми, роман-фентезі, деривовки, дракони

Анотація

У даному дослідженні розкриваються особливості вжитку онімів у романі Джорджа Мартіна «Пісня льоду та вогню: Гра Престолів», їхнього впливу на загальну картину побудови сюжету художнього твору та аналізу лексико-семантичних і структурних особливостей зоопоетонімів. Методологічною основою роботи є структурно-системний підхід. Специфіка досліджуваної теми передбачає застосування описово-компаративного методу, який полягає в зіставленні мовних одиниць для встановлення їхніх диференційних ознак, і використовується для об’єднання їхніх функційних особливостей у певні групи та компонентного аналізу для розподілу лексичних одиниць на семантичні компоненти.

Посилання

Олійник Т. С. Семантичні та функціональні характеристики символічних власних імен в сучасній англійській мові : автореф. дис. … канд. філол. наук : 10.02.04 / Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка . – К. – 2001. – 386 с.

Топорова Т. В. К вопросу об именах собственных как средства идентификации мифологических персонажей : «Вопросы ономастики». Вестник Челябинского государственного университета. – № 2. – 2005. – С. 45–51.

Martin R. R. George. A Game of Thrones : Bantman Books Mass Market Edition. – 1996. – P. 800.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Філологія