Статистичний аналіз перспектив розвитку страхового ринку України.

Автор(и)

  • P.V. Shevchuk

Ключові слова:

страховий ринок, ризикові види страхування, аналіз, моделювання та прогнозування

Анотація

У статті обгрунтовується, що страхування є ефективним способом захисту майнових інтересів підприємств, економічних інтересів і життя громадян. Однак український страховий ринок знаходиться в стагнації. Існує великий дисбаланс між ризиковими видами й страхуванням життя, незначною залишається частка доходів страхового ринку в ВВП у порівнянні з розвиненими країнами, недостатньо розвиненими є окремі види страхування. На основе комплексного статистичного аналізу страхового ринку визначено перспективи його подальшого розвитку. За допомогою загальнонаукових і статистичних методів виконано оцінювання стану й динаміки розвитку страхового ринку, побудовано модели ємності, розроблено прогноз страхових премій для ризикових видів страхування. В умовах поступового зростання економіки очікується позитивний розвиток страхового ринку.

Посилання

Баранова В., Нєнно І. Фінансовий потенціал страховика. Економіст, 2012. № 8. С. 70–72.

Волошина А. Фінансова криза в українському страхуванні: міфи та реальність. Страхова справа, 2009. № 4. С. 22–25.

Ермасов С. В., Ермасова Н.Б. Страхование. Т. 2. М. : Издательство Юрайт, 2018. 244 с.

Антикризова стратегія розвитку України: соціально-економічні, фінансові та глобальні виклики: монографія / під заг. ред. А. В. Сидорової. Вінниця : ДонНУ, 2016. 328 с.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері фінансових послуг: Офіційний сайт. URL : http://www.nfp.gov.ua.

Державна служба статистики України: Офіційний сайт. URL : http://www.ukrstat.gov.ua.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки