Управління активами інститутів спільного інвестування: аналітичний аспект

Автор(и)

  • G.S. Rudnjeva

Анотація

В статті розглядається питання розвитку інститутів спільного інвестування як альтернативного напрямку вкладання вільних коштів потенційних інвесторів. Також освітлено питання розрахунку основного показника – вартості чистих активів, який використовується компаніями з управління активами в своїй основній діяльності. В роботі розглянута проблема оцінки активів спільного інвестування та приведена методика оцінки цих активів.

Посилання

Офіційний сайт Української асоціації інвестиційного бізнесу. www.uaib.com.ua

Про інститути спільного інвестування (пайові та корпоративні інвестиційні фонди): Закон України, прийнятий Верховною Радою України 15 березня 2001 р.// Відомості Верховної Ради України. – 2001. - № 21.

Про затвердження Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів): Рішення ДКЦПФР № 201 від 02.07.2002р.

Офіційний сайт Держкомстату. www.ukrstat.gov.ua

Офіційний сайт НБУ. www.bank.gov.ua

Казимір Д.С. Особливості інвестиційної політики інститутів спільного інвестування в Україні/ Д.С.Казимір// Формування ринкових відносин в Україні: зб. наук. пр. – К., 2008. – Вип. – 2(81). – С. 65-68.

Швець В.Я. Економіко-інституційне середовище функціонування інститутів спільного інвестування в Україні/ В.Я. Швець, Г.В. Соломіна// Інвестиції: практика та досвід. – 2009. - № 22. – С. 4-8.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки