Розвиток металургійного комплексу України в сучасних умовах господарювання.

Автор(и)

  • R.S. Valitov

Анотація

Актуальність розвитку металургійного комплексу в Україні завжди була актуальна, як фактор створення стабільного росту економіки. Гірничо-металургійний комплекс України зараз забезпечує близько 27% валового внутрішнього продукту та понад 40% валютних надходжень. Розвитку та стимулювання металургії в Україні в умовах кризи просто необхідно, створивши сприятливі умови для даної галузі, країна зможе вийти на піку зростання і забезпечити стабільне економічне зростання. На світовому ринку металопродукції присутня велика кількість країн, які є потужними гравцями і складають велику конкуренцію. Україна успадкувала потужну металургійну галузь, але зараз металургія потребує державної підтримки, дотацій, гнучких кредитів. Тільки за умови цільової підтримки металургійної галузі, ми зможемо скласти конкуренцію на світовому ринку. Головним завданням дослідження є аналіз продуктивних напрямків щодо розвитку галузі в цілому і підвищення конкурентоспроможності металопродукцій і вихід на мирові ринки збуту.

Посилання

Зайцев О. Новые инвестиционные программы меткомбинатов // Металл. – 2009 г. - №2 С. 34-43

Мазур В., Смирнов. О.,Іванова. А. Шляхи розвитку горно- металургійного комплексу Укр.// Економіка України. – 2009 р.-№4 С.4-9.

Макогон Ю., Гірничо-металургійний комплекс України : Міфи и реальності// «Дзеркало тижня».-2005 р.-3 вересня №34.

Янковский В., Металлургия// Бизнес. 2008 г. 22 августа –С.74-76.

Юзов О.В., Седых А.М. Реструктуризация мировой черной металлургии // Черная металлургия. – 2008 г. №3. С. 13-22.

Чайка В.В. Основные направления инновационной деятельности на предприятиях черной металлургии Украины // Вісник Хмельницького університету. – Т.3. Економічні науки. – 2006. -№4. С. 210-214.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті