Особливості конкуренції в умовах інфляційних процесів

Автор(и)

  • Ju.S. Ostapenko

Анотація

Перехід української економіки на ринкові відносини значно підвищив значення грошей. Проблеми грошового господарства стають основними і в практичних заходах по реконструкції народного господарства, і в теоретичних дослідженнях. Тому, незважаючи на жваве обговорення зазначених питань на сторінках економічної преси, актуальність їх не зменшується. Висока вартість аналізу інфляційних процесів, велика чисельність діючих чинників ускладнюють вибір правильної грошової політики. Як показує досвід різних економік світу, перехід на ринкові відносини супроводжується швидким зростанням цін, підсиленням дії інфляційних чинників. Дуже важливо правильно оцінити, чи є самий перехід на ринкові відносини причиною заглиблення інфляції, чи при цих відносинах накопичений раніше інфляційний потенціал одержує свій реальний вислів у вигляді не конкурентоспроможної, імпортозалежної економіки. Метою статті є опис взаємодії суб'єктів ринку, який розвертається в певному соціально-економічному, інституційному і фінансовому середовищі в умовах інфляції і конкуренції.

Посилання

Ануфрієв С.О. Особливості конкуренції в умовах інфляції/ С.О. Ануфрієв// Економічний простір.-2010.- №34.- С.5-13.

Богиня Д. Питання макроекономiчної стабiлiзацii в Українi / Д. Богиня, Т. Волинський // Економiка України. – 2006. – № 2. – C. 4–13.

Гриценко А.А. Сучасний міжнародний досвід контролювання інфляції / А.А. Грищенко, Т.О. Кричевська, О.І. Петрик // Інфляція та фінансові механізми її регулювання / за ред. А.І. Даниленка. – К. : Ін-т екон. та прогнозування, 2007. – Розд. 2. – С. 62–64.

Індекси споживчих цін на товари та послуги (грудень до грудня попереднього року; відсотків) [Електронний ресурс] // Державний комітет статистики України. - Режим доступу: http://www.ukrstat.gov.ua/ operativ/operativ2008/ct/cn_rik/icsR/iscR_u/isc_tp_gr_u.htm.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті