Корпоративна культура в системі управління персоналом на підприємстві

Автор(и)

  • O.O. Pastushenko

Анотація

Розвиток персоналу є найважливішою умовою успішного функціонування будь-якої організації. Це особливо справедливо в сучасних 278 умовах, коли науково-технічний прогрес значно прискорює старіння професійних знань і навичок. Невідповідність кваліфікації персоналу потребам компанії негативно позначається на результатах її діяльності. Отже, корпоративна культура є потужним інструментом підвищення рівня організації та розвитку персоналу на підприємстві. Отже підхід до дослідження ефективного функціонування підприємства, який передбачає вивчення процесів, що відбуваються в організації, через призму культури, що визначає специфіку діяльності, особливості взаємовідносин між працівниками, вимоги й ставлення до них, набуває вагомою значення для прибуткового функціонування організації. Метою статті є визначення ролі корпоративної культури в системі управління персоналом на сучасних українських підприємствах.

Посилання

Спивак В.А. Корпоративная культура. – Спб.: Питер, 2001. – 352 с.

Хаєта Г.Л. Корпоративна культура. – К.: Центр навчальної літератури, 2003. – 423 с.

Ричи Ш., Мартин П. Управление мотивацией: Учеб. пособие для вузов / Пер. с англ. под ред. проф. Е. А. Климова. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2004. – 339 с.

Назарова Г.В. Корпоративне управління: Навч. посібник. – Х.: Еспада, 2003. – 531 с.

Іванченко А. В. Орієнтація на розвиток персоналу в системі корпоративних цінностей підприємства // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. – 2008. – № 4, Ч. 2, Т.1. – С. 185 – 190.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті