Структурно-семантична класифікація найменувань на позначення смаку в англійській та українській мовах

Автор(и)

  • I.V. Shepitko

Ключові слова:

густативна лексика, лексичні засоби, тематичні групи

Анотація

У статті розглянемо семантичні особливості густативних прикметників (ГП) в англійській та українській мовах. Проведено зіставний аналіз лексико-семантичних особливостей ГП. Досліджено семантичну структуру та окреслено їх тематичні групи.

Посилання

Білоус М.П. Складні прикметники на позначення смакових якостей предметів у зіставленні з російською// Мовознавство. – 1980. – №5. – 78с.

Гайдаєнко І.В. Назви на позначення смаку: етимологія, семантика, функціювання: Автореферат дис.канд. наук. – Запоріжжя, 2002. – 16с.

Соколовская Ж.П. Система в лексической семантике (анализ семантической структуры слова). – К.: Вища школа, 1979. – 179с.

Oxford advanced Learner’s Dictionarz of Current English, sixth edition, edited by Sally Wehmeier – Oxford University Press, 2000.

Cambridge Advanced Learner's Dictionary, fourth edition, edited by Colin McIntosh – Cambridge, 2008.

Ward J., Simmer J. Lexical_gustatory Synaesthesia: Linguistic and Conceptual Factors. Cognition, 2003, 237-261 pp.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Філологія