Статистичний аналіз експорту продукції рослинництва.

Автор(и)

  • M. I. Hab
  • A. V. Sydorova

Ключові слова:

експорт, продукція рослинництва, динаміка, товарна й географічна структура, зовнішня торгівля

Анотація

У статті обґрунтовано, що одним з пріоритетних напрямів розвитку експорту України стає продукція рослинництва. Проаналізовано обсяг і динаміку експорту продукції рослинництва України та його значення для української економіки. Досліджено товарну та географічну структуру експорту продуктів рослинного походження, оцінено зміни в структурі експорту, визначено основні складові експорту та головні країни-партнери України, сконцентровано увагу на відкритті нових ніш на зовнішніх ринках сільгоспродуктів. Обґрунтовано актуальність та необхідність прогнозування експорту продукції рослинництва для визначення перспектив її розвитку як значного джерела доходів від зовнішньої торгівлі.

Посилання

Державний комітет статистики України. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/

Інститут податкових реформ. URL: http://ngoipr.org.ua/blog/eksport-silskogospodarskoyi-produktsiyi/

Національний банк України. URL: https://bank.gov.ua/control/uk/index

Агравері – аграрне інформаційне агентство. URL: http://agravery.com/uk/posts/show/castka-produkciiroslinnictva-u-strukturi-eksportu-ukraini-stanovit-50

Шамилева Л. Л., Дейна А. Ю. Методические рекомендации для выполнения лабораторных работ по дисциплине «Статистическое моделирование и прогнозирование». Винница: ДонНУ им. Васыля Стуса, 2017. 104 с.

Міністерство аграрної політики та продовольства України. URL: http://minagro.gov.ua/

Сидорова А. В., Кіосак Я. В. Міжнародна статистика: Підручник. Донецьк: Каштан, 2013. 384 c.

Антикризова стратегія розвитку України: соціально-економічні, фінансові та глобальні виклики: монографія. Під заг. ред. А.В. Сидорової. Вінниця: ДонНУ, 2016. 328 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки