Порівняльний аналіз обліку нематеріальних активів у Німеччині та Україні.

Автор(и)

  • Ya. S. Serzhenik
  • L. L. Hevlych

Ключові слова:

нематеріальні активи, Німеччина, Україна, облікова практика

Анотація

На сучасному етапі розвитку вітчизняної економіки нематеріальні активи вже є не унікальними обліковими об’єктами, але й не досить звичними для багатьох підприємств. З урахуванням цього та з точки зору євроінтеграційних процесів України порівняльний аналіз практики обліку в Україні та розвинених країнах світу є цікавим з точки зору удосконалення національної облікової практики. Метою роботи є дослідження особливостей обліку нематеріальних активів у Німеччині та Україні з точки зору удосконалення вітчизняної облікової системи. У роботі проведено дослідження обліку нематеріальних активів у Німеччині та Україні за основними позиціями, зроблені висновки, намічені напрями подальших досліджень.

Посилання

Проскуріна Н. М., Сьомченко В. В., Бондаренко О. М. Проблеми та шляхи удосконалення обліку нематеріальних активів. Вісник Запорізького національного університету. 2008. № 1. С. 115–119.

Бондаренко О. С., Гончаренко М. С. Визнання нематеріальних активів у вітчизняній і зарубіжній практиці господарювання. Ефективна економіка. 2010. № 7. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2010_7_10.

Касич А. О., Химич І. Г. Теоретичні основи оцінки та обліку нематеріальних. Вісник НТУ «ХПІ». Серія: «Актуальні проблеми управління та фінансово-господарської діяльності підприємства». Харків: НТУ «ХПІ». 2013. № 49 (1022). С. 61–67.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 8 «Нематеріальні активи»: наказ Міністерства фінансів України від 18.10.1999 р. станом на 01.04.2018 р. № 242. URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/z0750-99.

Шрайбер С. Бухгалтерський облік важливих нематеріальних активів у різних галузях економіки: порівняння Комерційного кодексу Німеччини та загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку США. URL: file:///C:/Documents%20and%20Settings/1/Мои%20документы/23-45-1-SM.PDF.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки