Запозичення гастрономічної лексики в сучасній французькій та російській мовах.
Ключові слова:
французька гастрономія, гастрономічний дискурс, запозичення, причини, видиАнотація
У даній статті представлена інформація про запозичення гастрономічної лексики в сучасній французькій та російській мовах. Розглядаються найбільш ефективні причини запозичення та їх види.Посилання
Википедия. [электронный ресурс]. //[сайт].URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/Мовне_запозичення
Mermet G. La préface de Francoscopie 2010. // Francoscopie.fr. [электронный ресурс].URL: http://francoscopie.fr/
Academic. [электронный ресурс]. //Academic Dictionaries and Encyclopedias: [сайт].[2000-2016]. URL:http://translate.enacademic.com
Dictionnaire des termes des plats [Електронний ресурс]. URL : https://www.cuisineactuelle.fr/ (дата звернення : 20.10.2018).
Дьяков А. И Dictionary of anglicisms of the Russian Language [Електронний ресурс]. URL http://anglicismdictionary.ru/(дата звернення : 20.10.2018).
Академик. [электронный ресурс]. // Словари и энциклопедии на Академии: [сайт]. [2000- 2016].URL: http://translate.academic.ru/
Горская С. А. Лексика. Фразеология. Лексикология. 2008 [Електронний ресурс]. URL : http://ebooks.grsu.by/prakt_sov_rus/index.htm (дата звернення : 18.10.2018).
Універсалії у розвитку романських мов Розділ 2 Запозичення з романських мов [Електронний ресурс]. URL : http://diplomba.ru/work/76516