План Beps в Україні: сучасний стан та перспективи імплементації.

Автор(и)

  • A.V. Kalachyk

Ключові слова:

податкова система, План BEPS, імплементація, прозорість

Анотація

Прогалини у податковому національному законодавстві створюють умови для виходу з-під оподаткування та можуть провокувати соціальні конфлікти у суспільстві. Організація економічного співробітництва і розвитку в рамках Плану BEPS намагається перешкоджати штучному переміщенню прибутку до низькоподаткових юрисдикцій із метою ухилення від сплати податків. Метою дослідження є аналіз практики імплементації Плану BEPS в Україні з точки зору пошуку проблем та напрямів їх вирішення. У роботі проаналізований сучасний стан, проблеми та перспективи імплементації Плану BEPS в Україні. За результатами дослідження зроблені висновки, намічені напрями подальшої роботи.

Посилання

OESD Better Polisies for better lives. URL : http://www.oecd.org/.

Гетманцев Д. Фискальная реформа стала сегодня настоящим фетишем». Закон і бізнес. 25.06.- 03.07.2016. Випуск 26 (1272) URL : https://zib.com.ua/ru/124374-prezident_associacii_nalogovih_ sovetnikov_d_getmancev_fiskal.html.

Марченко В. Б. Приєднання до Плану BEPS та розвиток податкового контролю трансфертного ціноутворення в Україні. Порівняльно-аналітичне право. 2018. Випуск № 4. URL:http://pap.in.ua/4_2018/88.pdf.

Олійник Я. В., Чижикова О. В. Інституціональне забезпечення трансфертного ціноутворення: глобальний контекст і перспективи для України. Фінанси України. 2019. № 2. URL : http://finukr.org.ua/?page_id=723&aid=4589.

Base erosion and profit shifting. URL : http://www.oecd.org/tax/beps/.

Приєднання України до Плану BEPS. Вісник офіційно про податки. 2017. Випуск № 941 (45). URL : http://www.visnuk.com.ua/uk/publication/100006198-priyednannya-ukrayini-do-planu-beps.

Жукова О. План BEPS – запровадження в Україні. URL: https://uteka.ua/ua/publication/commerce-12- nalogi-i-otchetnost-10-plan-beps-–-shagi-dlya-ukrainy.

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України. URL : https://blog.liga.net/user/npushinskiy/article/32525.

В світле майбутнє без офшорів. План BEPS. URL : http://ario.law/uncategorized/v-svitle-majbutnyebez-ofshoriv-plan-beps-dlya-ukrayiny/.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки