Використання штучного інтелекту в навчальному процесі закладу вищої освіти

Автор(и)

  • Ю. С. Цюпаченко

Ключові слова:

інформаційні технології, штучний інтелект, вища освіта, навчання

Анотація

У статті розглядаються потенційні можливості та перспективи використання штучного інтелекту (ШІ) в навчальному процесі закладів вищої освіти. Підкреслюється значимість інтеграції сучасних технологій у сферу освіти та їх вплив на якість і ефективність навчального процесу. Автори розглядають переваги використання ШІ для індивідуалізації навчання, автоматизації адміністративних процесів та покращення якості освіти. Особлива увага приділяється етичним та соціальним аспектам використання ШІ в навчальному середовищі. Досліджуються виклики, з якими стикаються ЗВО під час впровадження й інтеграції ШІ, та пропонуються шляхи їх подолання. Загальний висновок полягає в тому, що використання ШІ може значно покращити навчальний процес у закладах вищої освіти, але вимагає ретельного планування, підготовки персоналу та уважного врахування етичних і правових аспектів.

Посилання

Crompton H., Song D. The Potential of Artificial Intelligence in Higher Education. Teaching & Learning Faculty Publications. 2021. Vol. 62. P. 1–4.

Chen L., Chen P., Lin Z. Artificial Intelligence in Education: A Review. IEEE Access. 2020. Vol. 8. P. 75264– 75278.

Dhawan S., Batra G. Artificial Intelligence in Higher Education: Promises, Perils, and Perspective. An international journal of research in management. 2020. Vol. 1. P. 11–22.

Ігрові технології навчання: корисні прийоми, як зробити навчання цікавим. URL: https://bdut.co.ua/pronas/igrovi-tekhnologiyi-navchannya/ (дата звернення: 01.03.2024).

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-24

Номер

Розділ

Природничі та технічні науки