Основні міграційні тенденції сучасної України.

Автор(и)

  • O.A. Somyk

Ключові слова:

міграційні процеси, зовнішня трудова міграція, соціально-економічна нестабільність, ринок праці, оплата праці

Анотація

У даному дослідженні розкрито загальне поняття міграції та поняття трудової міграції. Виділені фактори впливу на міграційні процеси: економічні, політичні, соціальні та екологічні. В роботі проведено дослідження міграційних тенденцій за весь період існування України як окремої держави та їх наслідків. Проведено аналіз зовнішньої трудової міграції з України в гендерному розрізі, за регіонами та за країнами, яким українські громадяни віддають перевагу при працевлаштуванні. Наведено основні причини, що впливають на міграційні наміри молоді країни.

Посилання

Офіційний сайт Державного комітету статистики України. URL : www.ukrstat.gov.ua.

Мельник Т. М., Лошенюк О. В. Вплив міжнародної трудової міграції на економіку України. Бізнес Інформ. 2016. № 12. С. 29–35.

Міграція в Україні: факти і цифри. 2016. URL : http://www.iom.org.ua.

Марків М. Міжнародна трудова міграція: причини та наслідки. 2016. URL : http://ena.lp.edu.ua:8080/bitstream/ntb/17871/1/15-Markiv.pdf.

Пітюлич М. І. Новітні тенденції розвитку міжнародної трудової міграції та їх наслідки для України. Наук. вісн. Мукачівського держ. ун-ту. 2014. № 1. С. 96–100.

Скільки платять українцям в Польщі. 2018. URL : http://agro-business.com.ua/agrobusiness/ item/11338-skilki-platyat-ukrajintsyam-v-polshchi.html.

Малиновська О. А. Зовнішня міграція громадян України в умовах поглиблення євроінтеграційних процесів: виклики та шляхи регулювання. Відділ соціальної безпеки, Національний інститут стратегічних досліджень. 2017. С. 14.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Економічні науки