Еволюція лідерства в сучасному менеджменті: виклики та перспективи

Автор(и)

  • А. Я. Максим’як

Ключові слова:

лідерство, управління, ефективність, підприємство, функції лідерства, тактики лідерського впливу, інноваційний підхід

Анотація

У статті ретельно розглядається актуальне питання щодо необхідності впровадження ефективної системи лідерства на підприємстві з метою підвищення його загальної ефективності. Лідерство визнається як важливий елемент у внутрішній структурі організації, який визначає не лише особистісні якості лідера, але й впливає на якісні характеристики організаційного середовища.
Лідерство в контексті цієї статті розглядається як каталізатор для досягнення високих стандартів продуктивності. Аналізуються якісні аспекти особистості лідера, які визначають його здатність впливати на організаційну культуру та досягнення стратегічних цілей. Зазначається, що належна увага до розвитку лідерських якостей та навичок може відкрити нові перспективи для оптимізації бізнес-процесів, підвищення мотивації персоналу та створення ефективного внутрішнього середовища.

Посилання

Швець Д. В., Цукан О. М., Расторгуєва Н. О. Трансформація лідерства в суспільстві. Теоретичні і прикладні проблеми психології та соціальної роботи. 2022. № 1(1). С. 159–171.

Єфіменко М. О. Роль лідерства в системі управління персоналом на підприємстві. Інфраструктура ринку. 2018. Вип. 24. С. 157–162.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-05-23

Номер

Розділ

Економічні науки