Структурно-семантичні особливості номінації продуктів харчування та страв в англійськомовному Youtube дискурсі

Автор(и)

  • А. Ю. Роллер

Ключові слова:

дискурс; кулінарний дискурс; кулінароніми; структура; семантика; похідні; непохідні слова

Анотація

Стаття присвячена аналізу структурних та семантичних особливостей номінації продуктів харчування та страв. Кулінарний дискурс – це особливий вид масової комунікації, який характеризує всю систему харчового процесу, що складається з таких етапів: обробка харчової продукції, підготовка харчової продукції до приготування, процес приготування та споживання їжі. Дослідження здійснюється на матеріалі відеофайлів, розміщених на відеохостингу YouTube. Їжа є однією з найпопулярніших тем у створенні контенту у сфері цифрового маркетингу. У рамках аналізу було виокремлено такі структурні типи кулінаронімів: похідні та непохідні; а також 4 основні семантичні групи: їжа рослинного походження, їжа тваринного походження, зернові культури та вироби з борошна, напої.

Посилання

Залужна О., Холодюк О. Граматичні та прагмасемантичні особливості спонукальних висловлювань в англійськомовному публіцистичному дискурсі (на матеріалі заголовків статей онлайн версії The Guardian. Лінгвістичні студії Linguistic Studies : зб. наук. праць. Вінниця, 2020. Вип. 40. С. 101–111. DOI: http://dx.doi.org/10.31558/1815-3070.2020.40.1.8

Державецька І. О. Глютонічний дискурс: лексикографічний аспект. збірник наукових праць. Одеса : Одеський лінгвістичний вісник, 2014. С. 69−72.

Половинчак Ю. М. Кулінарно-гастрономічний дискурс соціальних медіа в процесах формування національної ідентичності. збірник наукових праць. К. : НБУ ім. В Вернадського, 2016. С. 93−99.

Олянич А. В. Когнитивная и лингвосемиотическая системы глюттонии : к разработке типологии знаков гастрономического дискурса. Филологические науки в МГИМО : сб. науч. тр. М. : МГИМОУниверситет, 2014. № 56 (71). С. 91−111.

Ермакова Л. Р. Глюттонические прагматонимы и национальный характер: на материале русской и английской лингвокультур. Белгород : Белгородский гос. нац. Исследовательский ун-т, 2011. 236 с.

Корольов І. Р. Поняття дискурсу в сучасному мовознавстві: визначення, структура, типологія. Studia Linguistica : збірник наукових праць. К., 2012. 21 с.

Жарски В. Анализ кулинарного дискурса (методологические заметки). URL: http://docplayer.ru/41317823-Valdemar-zharski-vroclav-polsha-analizkulinarnogo-diskursametodologicheskiezametki.html

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-11-15

Номер

Розділ

Філологія